PRIMOPREDAJA KOMBI VOZILA

grbremetinecPočetkom listopada izvršena je svečana primopredaja još jednog vatrogasnog kombi vozila unutar Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa i to za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Remetinec.

Svečanoj primopredaji vozila nazočili su gradonačelnik Grada Novog Marofa mr.sc. Darko Hrenić, njegov zamjenik Marijan Kopjar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa Zdravko Maltar, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Remetinec Slavko Vuradin, predsjednik VZG Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik VZG Novi Marof Zdenko Lacković, svećenici msgr. Lovro Cindori, rektor svetišta Majke Božje Bistričke u miru i remetinečki župnik vlč. Josip Pavlek, većina članova Predsjedništva i Zapovjedništva u VZG Novi Marof, svi članovi i članice DVD-a Remetinec te ostali gosti i uzvanici.

101025-remetinec-web

DVD Remetinec jedno je od najaktivnijih društava na području grada Novog Marofa i djelujući unutar VZG Novi Marof, na jednoj od sjednica Predsjedništva VZG, početkom ove godine, odlučeno je da će se ukoliko će to financijska situacija dozvoljavati krenuti u nabavku adekvatnog kombi vozila za navedeno Društvo, budući su remetinečki vatrogasci do tada raspolagali kombi vozilom VW Transporter iz 1984 god. koji više nije zadovoljavao njihove potrebe. Sredinom svibnja zatvorena je financijska konstrukcija, prišlo se nabavci vozila te je kupljeno kombi vozilo Opel Vivaro, proizvedeno 2006. godine, a danas u prilično dobrom stanju.

Nakon toga slijedilo je uređivanje i opremanje navedenog vozila tako da je isto obojeno adekvatnom crvenom bojom, opremljeno zvučnom i svjetlosnom signalizacijom te je izvršen kompletan servis na vozilu.

Na svečanoj primopredaji kombi vozila remetinečkim vatrogascima okupljenima su se obratili gradonačelnik grada Novog Marofa Darko Hrenić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Remetinec Slavko Vuradin i predsjednik VZG Novi Marof Nedeljko Vukalović, koji je ujedno i predao ključeve vozila predsjedniku DVD-a Remetinec Mateju Koščaku.

Nakon primopredaje ključeva uslijedio je blagoslov kombi vozila od strane svećenika msgr. Lovre Cindorija i Josipa Pavleka.

remetinec-web

Svečanost je nastavljena zajedničkim fotografiranjem svih okupljenih te prigodnim domjenkom.

Potrebno je ovdje navesti i podatak, da se usporedo s nabavkom ovdje navedenog vozila, također kupilo još jedno slično vozilo i to za potrebe DVD-a Završje, koje također djeluje u sklopu VZG Novi Marof, a čija se primopredaja također priprema tijekom mjeseca listopada.

Piše: Nedeljko Vukalović