IZBORNA SKUPŠTINA 2017

Sukladno planu i rasporedu Vatrogasne zajednice Varaždinske županije o terminima održavanja godišnjih sjednica Skupština svojih članica (vatrogasnih zajednica općina/gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava), i Vatrogasna zajednica grada Novog Marofa održala je svoju sjednicu Skupštine 26.travnja, u prostorijama protupožarnog centra u Novom Marofu.


Ovogodišnja sjednica Skupštine uz svoj uobičajni izvještajni dio o radu zajednice u prošloj godini, imala je i izborni karakter, budući je mandat dosadašnjeg rukovodstva VZG Novi Marof nakon četiri godine priveden kraju, te su izabrani novi čelnici zajednice koji će istu voditi u novom mandatu 2017.-2021.
Uz članove i članice Skupštine, izabrane predstavnike sedam dobrovoljih vatrogasnih društava sa područja Novog Marofa, a koja su udružena u vatrogasnu zajednicu grada (DVD Novi Marof, DVD Remetinec, DVD Strmec, DVD Završje, DVD Podevčevo, DVD Sudovec i DVD Oštrice), sjednici Skupštine nazočili su i gosti i uzvanici ; gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk, v.d.tajnika VZŽ Varaždinske Zvonko Videc, počasni predsjednik VZŽ Varaždinske Zvonko Biškup, tajnik VZO Breznički Hum Mario Šargač te zapovjednik VZO Visoko Ljubomir Pomper.
U prvom dijelu sjednice podnesena su i usvojena izvješća;
– o radu zajednice u prošloj godini uz osvrt na rad u cijelom mandatu,
– o finacijskom poslovanju zajednice u prošloj godini,
– te izvješće nadzornog odbora zajednice za 2016
– izmjene i dopune programa rada za ovu godinu
– izmjene i dopune financijskog plana, također za ovu godinu
– te izmjene određenih članaka Statuta zajednice.
U drugom dijelu, nakon razrješnice dosadašnjem rukovodstvu, pristupilo se izboru novog. Prijedlog novih dužnosnika pripremilo je dosadašnje Predsjedništvo zajednice, a budući drugih prijedloga na samoj sjednici Skupštine nije bilo, isti su jednoglasno prihvaćeni.
Tako će Vatrogasnu zajednicu grada Novog Marofa u novom mandatu od 2017. do 2021. voditi novi/stari dužnosnici, i to treči mandat za redom;
Predsjednik VZG Nedeljko Vukalović, zapovjednik VZG Zdenko Lacković i tajnik VZG Dalibor Puškadija.
U Predsjedništvu VZG, uz već navedenu trojicu dužnosnika biti će; Marijan Gradiščak, zamjenik predsjednika VZG, te članovi Predsjedništva Vjekoslav Žugec, Marijan Pofuk, Predrag Stepan, Alen Habunek, Zvonko Štriga, Davor Petrić i Ivica Đurin.
U zapovjedništvu VZG, također uz Lackovića, Vukalovića i Puškadiju, biti će; Ladislav Tuk, Krunoslav Pofuk, Alen Biškup, Marijan Slunjski, Nenad Puškadija, Kruno Antolić i David Stepan.
Pri kraju sjednice, u svećanom dijelu, sedmorici vatrogasaca, koji su predloženi od strane svojih Društava, uručena su određena priznanja i nagrade te su proglašeni za najvatrogasce VZG Novi Marof. A to su za 2016 godinu; Ladislav Tuk iz DVD-a Novi Marof , Damir Puškadija iz DVD Remetinec, Predrag Stepan iz DVD Strmec, Robert Blašković iz DVD Završje, Ivica Đurin iz DVD Podevčevo, Mario Lacković iz DVD Sudovec i Ivica Hajduk iz DVD Oštrice).