Osnivanje novog DVD-a

Održana osnivačka Skupština novog dobrovoljnog vatrogasnog društva u gospodarstvu

U ponedjeljak 19. rujna 2022. godine u sjedištu tvrtke održana je osnivačka sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Knauf Insulation Novi Marof. Sjednicu je  otvorila i vodila gđa Jelena Sinković. Tijekom sjednice odrađeni su svi potrebni koraci za početak redovnog funkcioniranja dobrovoljnog vatrogasnog društva u gospodarstvu,  usvojeni su Statut Društva, Plan rada te Financijski plan Društva za 2022./2023. godinu. Donesene su odluke o imenovanju radnih tijela i dužnosnika Društva, upisu Društva u Registar udruga te podnošenju zahtjeva za pristupanje Društva u redove Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa. Planom rada Društvo želi sadašnje i buduće članove uključiti u osposobljavanje za vatrogasna zvanja, provesti uvježbavanje članova za djelovanje u možebitnim situacijama – gašenje početnih požara u prostorima tvrtke, proizvodnim halama, skladištima i pratećim objektima, spašavanje u opasnom okruženju te sudjelovanje u duštvenim i natjecateljskim aktivnostima vatrogasaca, a prije svega i za preventivno djelovanje.

Dio članova Društva već su iskusni vatrogasci u dobrovoljnim vatrogasnim društvima u svojim mjestima stanovanja, a sada su svoje znanje i iskustvo poželjeli utkati u sigurnost na svojem radnom mjestu. Do kraja mandatanog razdoblja 2026. godine Društvo će voditi Jelena Sinković na dužnosti predsjednice DVD-a, Predrag Stepan na dužnosti zapovjednika, tajnik Luka Pisačić koji su sukladno Statutu imenovani za zastupanje Društva te njihovi zamjenici. Izabrani su i  članovi Upravnog odbora, Zapovjedništva te Nadzornog odbora.

U ulozi gostiju sjednici su nazočili direktor tvornice Stjepan Mršić, članovi uprave i djelatnici tvrtke Kanuf Insulation, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i VZG Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik VZG Novi Marof Zdenko Lacković, tajnik VZG Novi Marof Dalibor Puškadija, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, tajnik VZŽ Varaždinske Zvonko Videc. Prisutnima su se obratili Stjepan Mršić i Nedeljko Vukalović koji su izrazili zadovoljstvo željom i voljom djelatnika da članstvom u najmlađem DVD-u na području Varaždinske županije podignu zaštitu od požara i izrazili želju da sve aktivnosti članova budu vezane uz preventivu, školovanje i društvene događaje u skladu s njihovim željama i mogućnostima. Nedeljko Vukalović je podsjetio kako je Društvo svoje prve korake napravilo u prosincu 2018. godine, ali je narednih godina zbog neplaniranih događaja usporilo svoj uzlet. Naveo je da će zbog toga Društvo moći sljedeće godine proslaviti 5. godišnjicu i stati uz bok svom starijem „bratu“ na području grada DVD-u Novi Marof koji 2023. obilježava 100. obljetnicu osnivanja i neprekinutog rada te biti punopravna članica gradske vatrogasne zajednice.